Șeful Serviciului Permise Auto din Giurgiu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul permiselor obținute fraudulos.

Comisarul Mitică Văduva este acuzat că a primit mită de cel puţin 10 ori. Acesta ar fi luat câte 50 euro pentru a programa cu prioritate candidați la proba practică, 300 de euro pentru promovarea probei practice și 100 euro pentru înmatricularea “în regim de urgență” a mașinilor.

Primarul din Valea Dragului – suspectat de complicitate la luare de mită  este arestat la domiciliu pentru că a invocat probleme de sănătate, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

„În perioada 13 mai 2019 – 24 iulie 2019, inculpatul Văduva Mitică, în calitatea sus menționată, ar fi pretins și primit de la mai multe persoane (intermediari și candidați) diverse sume de bani pentru:
– promovarea unor candidați la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere,
– programarea „peste rând” a candidaților la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere (art. 8 alin. 5 din Ordinul nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obținerea permisului de conducere, prevede că programarea la proba practică se face în limita locurilor disponibile și în ordinea solicitării),
– înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme”, se arată în ordonanțele procurorilor DNA.

În cazul a patru astfel de programări, ofițerul de poliție ar fi primit banii de la Marin Mototolea.

Astfel, șeful Serviciului de Permise Giurgiu ar fi perceput în mod uzual de la persoanele care făceau intervenții la el următoarele sume de bani: 50 de euro pentru a programa cu prioritate candidați la proba practică, 300 de euro pentru promovarea probei practice, 100 euro pentru înmatricularea “în regim de urgență” a autoturismelor.

Alte 11 persoane sunt urmărite penal în acest dosar.

Joi, au fost efectuate percheziții domiciliare în 26 locații, situate în județul Giurgiu, dintre care una s-a desfășurat la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Giurgiu.