Ședințe în Capitală cu șefii tuturor marilor centre comerciale, pe tema nerespectării măsurilor de protecție sanitară.

La ora 12:00, reprezentanții hypermarketurilor discută la Primărie cu autoritățile, iar peste o oră, la Prefectură, 14 șefi de mall-uri vor fi reinstruiți să impună igienă și distanțare mai stricte.

Ședințele sunt organizate după ce regiunea București-Ilfov a bătut noi recorduri la numărul de infectări cu SARS-CoV-2, în ultima săptămână.

Din motive economice, autoritățile din Capitală, de la DSP până la prefect, nu cred că se impune carantina, așa cum au cerut mai mulți medici dar și viceprimarul, încă neinstalat, Vlad Voiculescu.

Însă cum numărul cazurilor noi de COVID-19 a depășit 9.000 în ultimele 2 săptămâni, magazinele sunt pline, iar spitalele sunt depășite de afluxul de bolvavi, primarul și prefectul s-au hotărât să le ceară vineri șefilor marilor centre comerciale să impună măcar acum respectarea distanțării.

Surse din adminstrația Capitalei au precizat pentru Europa FM că la ședințele de vineri vor fi și medici de la DSP care vor reinstrui reprezentanții magazinelor mari, din ce în ce mai aglomerate înainte de sărbători.

În ultima perioadă, autoritățile au dat mai mult avertismente, dar vor urma amenzi, spun aceleași surse.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru