Președintele Klaus Iohannis va discuta cu premierul și cu reprezentanții Guvernului, printre care miniștrii Sănătății și Educației, despre cum ar trebuie să se desfășoare cursurile, din toamnă, în contextul pandemiei de coronavirus.

Zilele trecute, șeful statului spunea că ar fi complicat să existe doar școală online, așa că ar fi mai potrivit un sistem mixt, care să îmbine cursurile la distanță cu prezența elevilor în școli.

În ședința de la Cotroceni, se va discuta despre posibilitatea ca școlile să decidă fiecare în parte cum se vor desfășura orele.

De altfel, inspectoratele școlare analizează, în prezent, câți copii ar putea intra într-o clasă, astfel încât să se respecte distanțarea fizică – a spus, în emisiunea Deșteptarea de Vară, Raluca Pantazi, redactor-șef la edupedu.ro:


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Elevii care nu sunt în clase terminale ar urma, prin rotație, cursuri online și cursuri obișnuite, care presupun prezența la școală. O clasă ar putea fi împărțită în două grupe și în aceste condiții, Ministerul Educației ia în calcul ca dascălii să poată fi plătiți pentru două norme – mai spune Raluca Pantazi:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.