DISTRIBUIȚI

Contestată vehement de cele mai mari instanțe și parchete din România, ordonanța 7 – cea care schimbă legile justiției – și-a găsit susținători la proaspăt înființata secție de anchetare a magistraților.

Remarcată rapid din cauză că i-a deschis un dosar Codruței Kovesi sau pentru că a înregistrat o plîngere pe numele lui Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene, secția e condusă de Gheorghe Stan.

Acesta a declarat în seara de joi că ordonanța era necesară.

Gheorghe Stan a fost însoțit de Adina Florea, propusă de trei ori de ministrul Tudorel Toader pentru șefia DNA și respinsă de președintele Iohannis.

Doamna Florea instrumentează acum dosarul în care e vizată Codruța Kovesi, fosta procuroare-șefă a Direcției Anticorupție.

“Legiuitorul a trebuit să intervină în mod excepțional prin trei acte normative pentru a reglementa buna funcționare a Secției. Emiterea OUG 90 a fost justificată de necesitatea obligației de operaționalizare, în condițiile în care CSM nu finalizase această procedură. OUG 92/ 2018 s-a impus pentru clarificarea unor norme legale pentru selecția procurorilor care urmau să facă parte din această secție, OUG 7/2019 a fost necesară pentru corelarea normelor privind competența procuroului-șef al secției”, a spus Gheorghe Stan.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2019/02/28-feb-21-gheorghe-stan-augustin-lazar.mp3

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Post Views: 249