DISTRIBUIȚI

Deutsche Schule Bukarest (DSBU) este o şcoală care urmează în totalitate programa germană şi care este acreditată de Ministerul Afacerilor Externe din Germania şi membră a Federaţiei Mondiale a Şcolilor Germane din străinătate. DSBU urmează programa şcolară a landului Baden-Württemberg, iar cursurile se desfăşoară în limba germană. Deutsche Schule Bukarest va fi inaugurată în luna septembrie a acestui an.

Prin intermediul unui comunicat trimis Europa FM, REC Immpuls, filiala regională a grupului REC Partners Gmbh, anunță finalizarea primei etape de construcție a celui mai nou campus pentru singura şcoală din România care urmează în totalitate programa germană şi care este acreditată de Ministerul Afacerilor Externe din Germania, Deutsche Schule Bukarest.

Investiția în construcția primei faze a campusului DSBU se ridică la 10 de milioane de euro din investiția totală de 20 de milioane de euro necesară realizării întregului proiect.

„Dincolo de activitatea clasică de project management, REC s-a implicat și în optimizarea soluțiilor tehnice, dar și în finanțarea proiectului și găsirea de sponsori pentru DBU. Consultanța, proiectarea și project managementul proiectelor de școala reprezintă o arie de expertiză importantă, pe care REC o desfășoară de ani buni în Germania.

Ne bucurăm să implementăm aceleași standarde și în România, mai ales în cadrul unui proiect unic, precum noul campus de la Deutsche Schule Bukarest”, a precizat Rafat Kamal, partener REC.

“Promisiunea noastră a fost să începem anul școlar 2020 – 2021 într-o clădire nouă și, în același timp, modernă. Culminăm prin a fi una dintre cele mai moderne școli din Europa, iar în septembrie ne putem bucura de toate facilitățile pe care ni le aduce această școală.

Iar pentru asta mulțumim tuturor partenerilor care ne-au susținut, îndeosebi REC, care a fost alături de noi încă de la început” – a declarat Friederike Gribkowsky, președintele consiliului director DSBU.

Campusul Deutsche Schule Bukarest este construit în două faze, pe un teren cu suprafața de 21.300 mp donație din partea Petrom și o suprafață construită desfășurată de 10.950 mp, localizat în zona de nord a Bucureștiului, având alături un alt proiect de anvergură conceput și coordonat tot de REC, și anume Petrom City. Școala cea nouă va putea acomoda 500 de elevi și va integra toate formele de învățământ preuniversitar.

Campusul dispune de un laborator de fizică, un laborator de chimie, un laborator IT dotat la standarde foarte înalte, o bibliotecă, spații mari și deschise pentru clase, o sală de sport, trei terenuri de sport, o pistă de atletism, cantină proprie, un auditoriu ultramodern pentru spectacole și serbări.

Activitatea de construire s-a desfășurat inclusiv pe durata perioadei stării de urgență, urmând ca Deutsche Schule Bukarest să fie inaugurată în septembrie 2020.