Contestația înaintată de avocații liderului PSD a fost respinsă. În urmă cu câteva minute, a fost respinsă cererea de recuzare, fiind considerată nefondată.

Completul de judecători rămâne în aceeași formulă și în acest moment are loc audierea inculpaților.

Prima este Olguța Șefu,fost director executiv adjunct DGASPC Teleorman, urmată de Liviu Dragnea.

Dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman (DGASPC) Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, a fost amânat pe parcursul a mai multe termene de judecată, în urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de 5 judecători.

Motivul cererii de recuzare a unui judecător

Completul care judecă dosarul lui Dragnea a suspendat ședința pentru a delibera asupra unei cereri depuse de avocatul lui Dragnea, Flavia Teodosiu, de recuzare a unei judecătoare deoarece soțul ei ar fi un susținător PSD, fiind astfel șanse ca imparțialitatea să fie afectată.

Apărarea lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a cerut în instanță recuzarea unei judecătoare din procesul lui Dragnea. Ea spune că sunt materiale în presă din care rezultă că soțul unei judecătoare, Simona Enceanu, e susținător PSD:

„Am găsit un material. Soția îl judecă pe Liviu Dragnea, soțul e fan PSD. În acest moment, e afectată imparțialitate doamnei judecător, dânsa nu mai poate face parte din complet”, a spus avocata lui Dragnea.

Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana și Popa Rodica Aida. Între timp, unul dintre judecători, Luciana Mera, a solicitat pensionarea, iar cererea i-a fost aprobată de către Consiliul Superior al Magistraturii.