DISTRIBUIȚI

Românul erou de la atentatele din Londra din 2017 este decorat vineri de regina Marii Britanii.

Este vorba de bărbatul care s-a luptat cu un terorist dupa ce acesta reușise sa injunghie o persoana pe Podul Londrei. Florin Morariu va primi distinctia pentru curaj, care nu a mai fost acordata de Casa Regala a Marii Britanii de 24 de ani.

Florin Morariu a devenit cunoscut dupa ce in timpul atacului de pe Podul Londrei a infruntat unul dintre teroristi. In noaptea de 3 spre 4 iunie 2017, trei indivizi au intrat cu o duba în mulțime. Apoi, inarmati cu cutite, au inceput apoi sa atace trecatorii.

Românul muncea atunci intr-o brutarie din Londra, chiar in zona London Bridge, in care a avut loc atacul terorist. El a reusit sa surprinda intr-o filmare facuta cu telefonul mobil momentele de cosmar de pe strazi.

In filmare, romanul le povesteste colegilor de serviciu cum l-a lovit pe unul dintre teroristi dupa ce acesta reusise sa injunghie o persoana.

Florin Morariu va primi distinctia pentru curaj, care nu a mai fost acordata de Casa Regala a Marii Britanii de 24 de ani. Distinctia reprezinta o forma de recunoastere a unui comportament curajos al militarilor si civililor, demonstrat in anumite circumstante deosebite.

Ceremonia va avea loc in Turnul Londrei.