Lucian Borș Dumitrescu, Adrian Sulcă și Monica Ungureanu au cucerit, sâmbătă, 3 medalii de aur la Openul European de judo.

Competiția se desfășoară la Praga, capitala Cehiei.

Openul European de Judo desfășurat în acest weekend la Praga a adus din prima zi delegației României trei medalii de aur și una de bronz.

La sub 48 de kilograme feminin, Monica Ungureanu a trecut rând pe rând de Jacqueline Springer (Austria), în sferturile de finală, apoi de olandeza Amber Gersjes în semifinală, pentru ca în finală să o învingă pe o altă judoka din Austria, Katharina Tanzer, toate cele trei victorii fiind obținute prin Ipon, înainte de expirarea timpului de luptă.

Lucian Borş Dumitrescu a luat medalia de aur a categoria 66 kg, după ce a învins în optimile de finală pe englezul Scott Thomson, în sferturi pe ucraineanul Evgheni Goncearko, iar în semifinale pe colegul său Petr Zhukov. În finală, Borş Dumitrescu l-a învins prin Ipon pe moldoveanul Vadim Bunescu.

Petr Zhukova cucerit medalia de bronz, învingându-l în finala mică pe austriacul Kimran Borchashvili.

A treia medalie de aur a fost obținută la categoria -73 kg de Adrian Şulcă. La aceată categorie au fost înscriși 32 de concurenți ceea ce a făcut ca Șulcă asă aibă de înfruntat 5 adversari pentru medalia de aur. În primul tur, a trecut de moldoveanul Adrian Crijanovschi, în optimile de finală de austriacul Mathias Czizsek, în sferturi l-a învins pe polonezul Ksawery Morka, iar în semifinale pe finlandezul Roope Korhonen. În finală, Adrian Şulcă a fost victorios prin Ipon, în dauna cehului Jakub Jecminek.

Competiția continuă duminică, pentru România urmând să mai concureze Serafima Moscalu (cat. 70 kg), Marcel Cercea, Vlad Vişan (-81 kg), Alex Creţ (-100 kg), Mircea Croitoru, Eduard Şerban și Luca Kunszabo (+100 kg).

După prima zi de concurs, România se află pe locul 2 pe națiuni.

#Romania 🇹🇩 domina Openul Cehiei!

✅ 𝐓𝐫𝐞𝐢 medalii de 𝐀𝐔𝐑🥇 si 𝐮𝐧𝐚 de 𝐁𝐑𝐎𝐍𝐙🥉 reprezinta bilantul primei zile de concurs…

Publicată de Federația Română de Judo pe Sâmbătă, 27 februarie 2021