Președintele Asociației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor (HORA), Daniel Mischie, cere Guvernului să permită deschiderea tuturor unităților care oferă astfel de servicii măcar la 30% din capacitate.

Mischie spune că în condițiile în care, în marile orașe, toate unitățile în spații închise nu pot funcționa, iar firmele din domeniu nu mai au bani, industria se va confrunta cu închiderea a 30% dintre restaurante:

„99% din industria noastră sunt întreprinderi mici și mijlocii, sunt foarte puține grupuri de restaurante mari și, evident, suntem toți preocupați de această problemă. Avem nevoie de fluxuri financiare imediate, pe de o parte, pe de altă parte HoReCa trebuie să funcționeze pentru a deschide puțin robinetul la 30% din capacitate în oricare localitate din această țară, cu excepția momentului în care există lockdown, altfel ne veți omorî pe toți.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Întrebat despre terasele care funcționează doar teoretic în spații deschise când de fapt ele au fost închise și organizează petreceri cu zeci de persoane, președintele HORA spune că în astfel de cazuri, este de acord cu ridicarea autorizației:

„Penalizările pentru cei care încalcă în mod grosolan aceste reguli să fie consistente, mergând până la ridicarea, pe o anumită perioadă, a autorizației de funcționare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La finalul anului trecut, Guvernul a aprobat noi ajutoare financiare pentru cei din industria HORECA, însă sumele nu au ajuns încă la aceste firme.