Comitetul Executiv al PSD a votat, marți, după patru ore de discuții, nominalizarea lui Daniel Suciu ca vicepremier și ministru al Dezvoltării și a lui Răzvan Cuc la Ministerul Transporturilor.

Actualmente lider al deputaților partidului de guvernămînt, Daniel Suciu devine candidat la funcția ministerială printr-o decizie luată în unanimitate.

Un singur membru al conducerii a votat împotriva nominalizării lui Răzvan Cuc la Transporturi.

Acesta a mai fost ministru al Transporturilor în Guvernul Tudose.

Ministerele Dezvoltării și Transporturilor sunt conduse interimar de Eugen Teodorovici și Rovana Plumb. Ele nu au miniștri plini de la finalul anului precedent, iar interimatul expiră pe 20 februarie.

Partidul de guvernămînt a renunțat, în urma refuzurilor repetate ale președintelui Iohannis, să-i mai propună pe Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici.

Surse: ședință cu scandal

Cvasi-unanimitatea survine unor relatări de presă potrivit cărora vicepreședintele PSD Marian Oprișan i-ar fi spus lui Liviu Dragnea că nu este „stăpânul partidului”, ci doar președintele, cerînd organizarea unui Congres pînă la finalul anului pentru alegerea unei noi conduceri a formațiunii.

Cererea lui Oprișan nu a fost votată în CEx al PSD.

Nominalizarea lui Răzvan Cuc la Transporturi a provocat tensiune în Comitetul Executiv și din cauza că acesta a fost ales deputat în Giurgiu, în organizația PSD condusă de Niculae Bădălău, însă s-a transferat, recent, la organizația PSD Neamț, condusă de Ionel Arsene.