Site icon ApropoChat | Intra Pe noul chat Apropo

Răzvan Burleanu: Mandatul lui Rădoi propune un proces de construcție la nivelul naționalei

Răzvan Burleanu anunță că mandatul lui Mirel Rădoi că selecționer va fi unul pe cel puțin doi ani, care propune un proces de reconstrucție a echipei naționale.

După ce numirea lui Rădoi ca înlocuitor al lui Cosmin Contra a fost aprobată în unanimitate de Comitetul Executiv al federației române de fotbal, președintele FRF spune că a fost mandatat să negocieze cu tehnicianul naționalei de tineret.

Burleanu s-a declarat convins că Rădoi e cea mai bună variantă pentru prima reprezentativă și a precizat că nu a mai discutat cu alți antrenori după despărțirea de Contra. Totodată, șeful federației anunță că noul selecționer va conduce și echipa de tineret la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

România s-a calificat la ediția din Japonia datorită parcursului excelent reușit sub comanda lui Radoi la Campionatul European sub 21 de ani, unde a ajuns pînă în semifinale.

La naționala mare, Mirel Rădoi va debuta anul viitor în playoff-ul Ligii Națiunilor – ultima șansă a României de a obține calificarea la Euro 2020. Tricolorii vor înfrunta Islanda în semifinale iar dacă trec de nordici vor întîlni cistigatoarea dintre Ungaria și Bulgaria – ambele meciuri în deplasare, la 26, respectiv 31 martie.