Răsturnare de situație în cazul vaccinărilor de la spitalul din Găești: Ministerul Sănătății susține că au fost vaccinate numai cadre medicale, conform cu strategia de vaccinare.

Chiar dacă declarațiile managerului din Găești au fost altele ieri: acesta spunea că se poate vaccina oricine ca să nu fie pierdute doze din serul produs de Pfizer și Biotech.

Persoanele vaccinare în cadrul spitalului din Găiești fac parte numai din rândul personalului medical, este mesajul transmis de Ministerul Sănătății după o verificare făcută de cei de la DSP Dâmbovița.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore: ”Declarațiile au fost cel puțin nefericite, toate persoanele imunizate anti-Covid în cadrul unității sanitare din Găești fac parte numai din cadrul personalului medical. În urma verificărilor s-a constatat că toate persoanele imunizate fac parte din categoria personalului medical.”

Ministerul susține că s-au respectat procedurile privind evitarea pierderilor unor doze.

”Ce s-a întâmplat acolo: un număr de 15 persoane, toate cadre medicale, nu s-au prezentat la vaccinare conform programării online, iar conducerea unității sanitare a decis vaccinarea în compensare, ceea ce a fost foarte corect iar toate persoanele care au fost vaccinate în compensare au fost medici de familie, medici stomatologi și asistenți medicali”, a declarat Oana Grigore.

Astfel, nu au fost vaccinate persoane în afara strategiei de vaccinare, așa cum anunțase inițial managerul de la Spitalul din Găiești.

Într-o reacție pentru Hotnews, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu susține că declarațiile managerului au fost bombastice, a declarat alteva, dar a vaccinat doar medici.

Nu a chemat oameni de pe stradă la vaccinare, ci tot personal medical, susține Vlad Voiculescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu