DISTRIBUIȚI

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a fost ucis, iar altul a fost grav rănit într-un atentat terorist care a avut loc noaptea trecuta intr-un campus in care se afla și Ambasada României.

Ministerul de Externe anunță că românul rănit urmează să fie transferat cât de curând posibil în Europa, pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate.
Atât șeful misiunii diplomatice, cât și șeful echipei de pază din cadrul ambasadei au fost evacuați într-o bază militară din apropiere, fiind în afara oricărui pericol.

„Nu cred că există o motivație pentru acest atac, nu cred că are legătură cu faptul că este Ambasada României. A fost un atac terorist îndreptat contra unei misiuni a unui stat european și a unui stat partener NATO, care își desfășoară activitatea acolo, cu partenerii din NATO.

Atacul se încadrează în logica pe care o au talibanii, de a ataca fiecare punct care li se pare vulnerabil”, a declarat ministrul de externe Ramona Mănescu, într-o intervenție la Digi24.