„Nu înseamnă (vaccinarea n.red) că îţi reiei normalitatea (…) E posibil să fie unele întruniri internaţionale care să îţi spună: poţi să vii dacă eşti vaccinat. E posibil, asta o să vedem.

Ne aşteptăm să se întâmple şi asta. În România noi am zis că nu vom aplica astfel de discriminări şi nu vom aplica astfel de reguli, dar afară, mai ales în zone în care a fost acum strict să nu se ducă nimeni, s-a desfăşurat numai online, e posibil să se spună că nu poţi să vii decât dacă eşti vaccinat”, a afirmat Raed Arafat, şeful DSU, sâmbătă seara, într-o emisiune la postul Antena 3.

Tot sâmbătă seara, într-o altă intervenție televizată, de data aceasta la Digi 24, Raed Arafat a afirmat că este posibil ca după sărbătorile de iarnă să se constate o nouă creştere semnificativă a cazurilor de COVID-19.

Pe 27 decembrie 2020, prima persoană vaccinată la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membru al echipei medicale care, în 27 februarie 2020, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2

Peste 13.000 de cadre medicale s-au vaccinat pană acum împotriva noului coronavirus în România, unde campania oficiala a început duminica trecută. Aproape 1.600 dintre ei – doar in ultimele 24 de ore, pana la raportarea de aseară, de la ora 18.

De la începutul vaccinării cu serul Pfizer Biontech, doar 27 de oameni au avut reactii la vaccin – reprezentand 0,2%.

Până sâmbătă, 2 ianuarie 2021, pe teritoriul României, au fost confirmate 637.395 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 571.333 de pacienți au fost declarați vindecați. 15.919 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au murit în România.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.194 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.