Şedinţa în care urma să se dezbată moţiunea de cenzură a fost închisă din lipsă de cvorum.

Moțiunea nu se mai votează astfel astăzi.

Pentru ca Executivul să cadă, erau necesare 233 de voturi pentru moțiune.

Au fost prezenți, însă, doar 226 de parlamentari.

„Am procedat la verificarea întrunirii cvorumului legal în vederea exprimării votului asupra ordinii de zi și a sesiunii extraordinare, acesta fiind de 226. Întrucât am constatat inexistența cvorumului, nu am putut proceda la supunerea la vot a sesiunii extraordinare. Vă mulțumesc, declar ședința închisă”, a spus președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Parlamentarii UDMR, PNL, USR și ai minorităților au ieșit din sală. În același timp, au lipsit doi senatori și trei deputați ai PSD.

La scurt timp după ce a fost confirmat în fruntea PSD, Marcel Ciolacu însuși și-a exprimat dubiile în privința succesului propriului demers de a demite guvernul, precizând că există suspiciuni că nu toți social-democrații sunt interesați să voteze moțiunea.

Parlamentarii UDMR au anunțat de astăzi că NU vor vota moțiunea de cenzură:

„Am înțeles de la PSD că au majoritate fără noi, asta înseamnă că există și cvorum. Dacă ai majoritate, ai și cvorum. În ce privește moțiunea, e lupta pentru putere între PSD și PNL”, a spus Kelemen Hunor, liderul formațiunii.

Reamintim, moțiunea de cenzură intitulată „Guvernul PNL de la pandemie la pande-mită generalizată” a fost semnată de 205 parlamentari PSD, mai puțini decât contabilizează partidul condus de Marcel Ciolacu.

Știrea se actualizează