Zeci de gălățeni s-au adunat luni în fața Primăriei Galați pentru a protesta față de majorarea cu 50% a impozitului pentru mașini.

Creșterea a fost adoptată la finalul anului trecut de Consiliul Local, iar protestatarii cer revenirea la valoarea taxei din 2020.

„Cei care au firme, care un motoare puternice, care au dube, ce fac? Eu plăteam 25 de milioane de lei (vechi), o să plătesc în jur de 40 de milioane pe an. Vi se pare corect? Cât este salariul minim pe economie in România?”, a declarat unul dintre protestatarii din fața Primăriei Galați, citați de Mediafax.

Autoritățile spun că impozitul auto a fost majorat de Consiliul Local.

„Taxele și impozitele pentru anul 2021 au fost indexate cu procentul de 3,8%, calculat pentru anul 2019. În ceea ce privește impozitul pentru mijloacele de transport, acesta crește cu 50 la sută”, a declarat Daniel Stadoleanu, directorul Serviciului Public de Taxe și Impozite Galați.

În timpul protestului, participanții au fost încurajați de șoferii care treceau prin zonă. Aceștia au claxonat și pentru câteva minute traficul a fost blocat.

În același timp, astăzi a fost și prima zi din 2021 în care ghișeele de taxe și impozite ale Primăriei au fost deschise, iar peste 200 de contribuabili din Galați s-au îngrămădit la coadă pentru a-și plăti taxele și impozitele locale pentru acest an.