Dintre cei peste 100.000 de români care s-au vaccinat cu serul anti-COVID produs de Pfizer-BionTech, 350 au prezentat reacții adverse.

Este vorba de oameni care au avut febră, dureri de cap, alergii la nivelul pielii sau durere la locul injecției, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică.

În prima etapă, s-au vaccinat angajații din sănătate.

Începând cu 15 ianuarie, vor fi imunizați anti-COVID cei care au peste 65 de ani, bolnavii cronici și angajații din domenii esențiale, începând cu președintele țării și membrii guvernului până la cei care lucrează în primării, biserici sau în presă.

În Cluj, 70 la sută dintre angajații primăriei doresc să se vaccineze, a declarat la Europa FM, primarul Emil Boc. El spune că numărul au fost de acord cu vaccinarea a crescut după doar 4 zile de informări despre avantajele și riscurile pe care le prespune această injecție.

”După aproape 4 zile de discuții, a crescut procentul de la 59 la 70 la sută. Am pornit de la două premise: nu este obligatoriu și nimeni nu suportă nici un fel de consecință administrativă dacă nu face vaccin. Am încercat să le spunem oamenilor că vaccinul acesta este cel mai sigur pentru că este avizat de Agenția Europeană a Medicamentului, iar dacă vrem în continuare ca copiii noștri să meargă la școală, dacă vor ca viața să revină la normalitate, dacă nu vreți să stăm tot timpul cu mască, trebuie să avem și noi o atitudine pro-activă, care înseamnă vaccin”, a declarat primarul Emil Boc la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.