Primăria Sectorului 6 din București reabilitează un parc în Chișinău.

Suma cu care va contribui Primăria Sectorului 6 este de 846 de mii de euro. Ca termen de comparație, contribuția autorităților din Chișinău pentru acest proiect este de 8 ori mai mică.

Tot astăzi, Consiliul Local al Primariei Sectorului 6 a aprobat un împrumut de 19,5 milioane de lei. Echivalenți cu aproape 4 milioane de euro.

În noiembrie 2019, Sectorul 6 din București s-a înfrățit cu Sectorul Buiucani din Chișinău. Erau prevăzute programe comune culturale, sportive sau educaționale. Angajații primăriei Sectorului 6 ar fi mers la stagii de pregătire la Chișinău. Dar și invers. Mai erau menționate, destul de vag: “alte acțiuni care contribuie la dezvoltarea relațiilor de prietenie”.

Până acum, prietenia s-a concretizat cu un ajutor de 846 de mii de euro, pe care Primăria Sectorului 6 îi va acorda pentru reabilitarea unui parc din Chișinău. Primăria de sector din Capitala Moldovei va pune pentru reabilitare doar 102 mii euro. Ce s-ar putea face cu acești bani în București?

Mihai Fălan, membru au comunității „Prelungirea Ghencea”:


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Și în aceiași ședință, a fost aprobat un împrumut de până la 19,5 milioane de lei. Aproape 4 milioane de euro, care vor ajunge la Administrația Piețelor Sector 6. O treime din această sumă va fi folosită pentru amplasarea a 56 de construcții provizorii pentru comercializarea de flori. Pe scurt, chioșcuri de un milion și ceva de euro.

Mihai Fălan:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Conform surselor Europa FM, unul dintre consilierii locali ai Primăriei Sectorului 6 ar fi cerut ca la intrarea parcului din Chişinău să fie amplasată o plăcută comemorativă. Aceasta ar urma să conţină numele tututor celor care au votat pentru acest proiect.