DISTRIBUIȚI

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, intervine în disputa pe tema candidaturii Codruței Kovesi la postul de procuror-șef european.

Domnul Tajani i-a scris ministrului afacerilor europene, George Ciamba, pentru a-i aduce aminte că doamna Kovesi este, oficial, candidata susținută de Parlamentul European, în urma audierilor de săptămîna trecută din comisiile pentru justiție și pentru control bugetar.

Antonio Tajani a făcut publică scrisoarea adresată ministrului român, dar a și publicat un mesaj pe Twitter: “Laura Codruța Kovesi are toate competențele necesare postului. Avem nevoie de mai multe femei precum dînsa în funcții de conducere”.

La rîndul său, comisarul european pentru justiţie – Vera Jourova – le-a cerut tutoror celor implicați în acest proces “să joace corect şi să nu încerce să discrediteze pe oricare dintre candidaţi“.

Doamna Jourova a făcut acest anunț într-o conferință de presă comună cu ministrul justiței, Tudorel Toader.

Întrebată din nou dacă a avut loc o campanie de discreditare în România împotriva Laurei Codruţa Kovesi, ea a răspuns afirmativ.

Fosta procuroare-șefă a DNA a fost pusă de curînd sub acuzare, într-un al doilea dosar, de către secția specială de investigare a magistraților.