Site icon ApropoChat | Intra Pe noul chat Apropo

Președintele le-a cerut autorităților să fie mai eficiente în lupta anti-COVID | AUDIO

Președintele și premierul le cer prefecților, șefilor din Poliție, primarilor, dar și celor de la DSP să fie mai eficienți în combaterea pandemiei.

Șeful statului le-a transmis joi autorităților locale că dacă sunt ferme, în 3 săptămâni, numărul noilor infectări cu SARS-CoV-2 ar putea scădea:

„E ușor de înțeles că nimeni nu e fericit dacă li se spune că nu poate să circule noaptea sau dacă li se spune părinților că școala se va desfășura online. Toată lumea a fost convinsă că fără aceste măsuri nu se poate merge mai departe. (…) Să nu deveniți sursă de știri panicarde.”

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2020/11/12nov-14-Iohannis-fiti-mai-fermi.mp3

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul s-a adresat și primarilor, aleși acum o lună și jumătate. Ludovic Orban spune că aceștia nu mai au scuze să nu se implice mai mult în gestionarea crizei:

„Primarul este singurul care poate să suspende o autorizație de funcționare atunci când nu sunt respectate regulile de protecție sanitară. Primarul trebuie să fie alături și să susțină implicarea Poliției Locale.”

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2020/11/12nov-14-Orban-primarii-sa-suspende-autorizatii-de-functionare.mp3

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ludovic Orban le cere și Direcțiilor de Sănătate Publică să facă anchete epidemiologice mai repede și, mai ales, să trimită documentele necesare celor infectați.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2020/11/12nov-14-Orban-catre-DSP-uri.mp3

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Imediat după aceste declarații, șeful statului a plecat de la videoconferință, spunându-le prefecților că ședința va fi condusă mai departe de Ministrul de Interne.