DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcția de judecător la Curtea Constituțională a Siminei Tănăsescu pentru un mandat de nouă ani care va începe la data de 9 iunie.

Ea urmează să îl înlocuiască pe Petre Lăzăroiu, al cărui mandat a expirat.

De numele lui Lăzăroiu se leagă și plecarea de anul trecut a Siminei Tănăsescu (profesor la Facultatea de Drept a Universității București) de la Palatul Cotroceni anul trecut.

Petre Lăzăroiu a acuzat presiuni asupra sa după ce consilierul Simina Tănăsescu l-a chemat în biroul său de la Facultatea de Drept și i-a spus că există o cerere a unui cetățean pentru ca președintele României să semneze un decret pentru revocarea lui Lăzăroiu de la CCR.

Simina Tănăsescu a respins acuzațiile, iar un comunicat oficial al Cotroceniului arăta că ”nu au existat niciun fel de presiuni și sunt complet neadevărate acuzațiile aduse în acest sens”.

Simina Tănăsescu a demisionat din Administrația Prezidențială la 20 iunie 2018, arătând într-un comunicat că ”este inadmisibil ca la nivelul opiniei publice să planeze orice suspiciune că ar fi fost posibilă o încercare de imixtiune în activitatea Curții Constituționale, pentru a nu prejudicia instituția Președintelui României”.