Noua programă pentru Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a ar urma să fie publicată pe 8 februarie, la începutul semestrului al II-lea.

Este nevoie de o programă adaptată pentru orele făcute online. Mulți elevi nu au avut acces la cursuri sau nu au trecut cum trebuie prin materie, spune președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache:

„Aceste subiecte care vor fi elaborate pentru Evaluarea Națională să nu aibă darul de a încurca lucrurile, adică cerințele să fie foarte clare. Nu este nevoie de o abordare sofisticată, pentru că nu toți elevii sunt de top, cu atât mai mult cu cât vorbim de un an în care o parte dintre ei nu au putut să interacționeze față în față, unii nici măcar în sistemul hibrid, unii nici măcar în online. Atunci, trebuie programa tăiată, adică nu trebuie să-i încurcăm, nu trebuie să avem o abordare sofisticată prin modul în care sunt redactate subiectele.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anunțul vine după o întâlnire cu reprezentanții din educație. În plus, după 15 februarie, ar urma să fie publicate și primele teste de antrenament pentru Evaluarea Națională:

„Profesorii au intervenit, și-au spus punctul de vedere referitor la fiecare subiect, referitor la timpul de lucru efectiv, pentru că acolo este o mare problemă.La primele teste de antrenament publicate, nu aveau efectiv nici timp să se încadreze. Sunt profesoare de română care spuneau că au încercat să rezolve acele teste de antrenament și lucrau mai mult de două ore.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.