Reportaj de Viorel Ilișoi

În Lumea Europa FM mergem pe urmele poveștii unui spital, care în ciuda piedicilor, există azi prin puterea comunității în care se află.

Moldova. Șefii din Ministerul Sănătății s-au uitat pe geam, de la București, au văzut care e situația, atât cât s-a putut vedea, și au decis că trebuie desființate 8 dintre cele 44 de spitale – câte mai există după alte valuri demolatoare.

De la o serie de constatări triste, ajungem să descoperim povestea Spitalului “Ioan Lascăr” din Comăneşti, oraş cu 23.000 de locuitori, unde lucrează 73 de medici. Totul e nou, de la pensetă până la computerul-tomograf. Toate specializările sunt acoperite cu medici foarte buni, aduși cu greu. Are cabinet de cardiologie, dermatologie, oftalmologie, neurologie, chirurgie, ORL, obstetrică-ginecologie, interne, psihiatrie, nefrologie, urologie, gastroenterologie, radiologie și imagistică, cu zece ecografe moderne, RMN, tomograf, pneumologie, ortopedie și traumatologie, pediatrie, are un laborator de analize performant, bază de fizio-kineto-terapie.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Post Views: 292