Întreaga țară este vizată de o informare meteo de furtuni care expiră vineri, la ora 22:00. Sunt așteptate averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

La această oră sunt mai multe zone inundate în București, iar circulația este perturbată de apa adunată pe carosabil. Meteorologii au prelungit avertizarea nowcasting de vreme severă pentru Bucureşti până la 19.30. Pompierii intervin pentru a evacua apa din case, subsoluri şi de pe unele străzi din Bucureşti şi din Ilfov.

Traficul este afectat la această oră pe două drumuri naționale. Din cauza apei de pe carosabil, circulaţia rutieră pe DN3 Bucureşti – Călăraşi se desfăşoară dificil pe tronsonul kilometric 8 – 9, în zona oraşului Pantelimon, judeţul Ilfov.

Centrul InfoTrafic anunță și că circulaţia rutieră pe DN24B (E581) Bârlad – Huşi este întreruptă pe ambele sensuri în zona localităţii Creţeştii de Sus, judeţul Vaslui, din cauza aluviunilor şi a apei de pe carosabil.