DISTRIBUIȚI

Banca Națională a răspuns luni acuzațiilor formulate de Darius Vâlcov, consilier al premierului Dăncilă, într-o emisiune televizată.

În 2017, BNR a realizat nu o pierdere, ci un profit considerabil, în principal pe seama bunei administrări a rezervelor internaționale”, a declarat purtătorul de cuvînt al BNR, Dan Suciu.

Duminică, la Antena 3, Darius Vâlcov a afirmat că BNR plătește 80 de milioane de euro pe an pentru administrarea rezervelor din străinătate.

Ascensiunea lui Darius Vâlcov din ultimii ani a fost tema de dezbatere a emisiunii Piața Victoriei, de la Europa FM.

Cele mai vizibile persoane din PSD în clipa de față sînt (Viorica) Dăncilă, (Darius) Vâlcov și (Eugen) Teodorovici. Vâlcov reprezintă PSD în clipa de față în ochii oamenilor: apare constant la televiziunile respective, el este cel care își face discursul în legătură cu bugetul, în legătură cu ordonanțele, cu <> și așa mai departe“, a spus scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu în cursul emisiunii.

Vâlcov a fost expus, a fost lăsat de către PSD ca purtător de imagine al partidului (…). El este port-stindard, e în față. Și-atunci, el va fi votat sau nu. În următoarele alegeri, apropiatele alegeri, cei care vor pune ștampila o vor pune, în bună măsură, și pe Vâlcov“.

Cristian Tudor Popescu s-a referit și la condamnarea consilierului guvernamental, în primă instanță, la opt ani de închisoare  – cu executare – pentru fapte de corupție.

Opt ani cu executare nu se pot transforma în achitare, în zero ani, zero zile, decît dacă dosarul va fi luat cu japca de Gestapo. Această secție, cînd a fost înființată, a fost scoasă de la bun început de sub orice subordonare ierarhică juridică. Werner Best, unul dintre fondatori, spunea <>. 

Adică exact cum funcționează secția (specială de anchetare a magistraților, n.red.): nu mai e încadrată în Parchetul General. Șeful secției nu mai are treabă cu nimeni – el ordonă, el verifică, el controlează, el sacționează, el premiază”.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2019/03/11mar-CUT-Piata-Victoriei-burduhanosii-de-la-BNR-Orban-Valcov-si-PSD-.mp3

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Post Views: 234