Invitatul ediției Piața Victoriei din această seară este ministrul Afacerilor Europene, George Ciamba, diplomatul care coordonează președinția României la Consiliul Uniunii Europene.

Vom încerca să aflăm dacă și cum intervențiile Puterii de la București în Justiție afectează acest mandat, dar și încercarea noastră de a intra în Spațiul Schengen.

De asemenea, discutăm despre Brexit, dacă va avea loc sau nu la 29 martie. Este un proces care îi va afecta și pe cei aproximativ 400 de mii de români din Marea Britanie, pe familiile lor din țară și numai.

De asemenea, Anca Grădinaru discută cu ministrul Afacerilor Europene ce trebuie să facă firmele românești care în ultimii ani, au exportat în Regatul Unit, bunuri de miliarde de euro.

Totdată, vrem să aflăm de la ministrul George Ciamba care este rezumatul Directivei care se referă la gazoductul Nord Stream 2, cel prin care noi cantități de gaze vor ajunge de la finalul anului, din Rusia în Europa, cu riscul de a afecta Ucraina și nu numai.

Realizatorul emisiunii discută şi pe tema alegerilor europarlamentare din luna mai, în încercarea de a afla dacă există riscuri de afectare a acestui proces vital de către actori din afara Uniunii Europene, inclusiv în România.

De asemenea, Anca Grădinaru discută cu invitatul său despre alegerile din Republica Moldova, care vor avea loc duminică.

George Ciamba, ministrul Afacerilor Europene, este în această seară la Europa FM, de la 18.15, în Piața Victoriei, cu Anca Grădinaru.