DISTRIBUIȚI

O iradiere suspectă, cu o substanță necunoscută, dar care a lăsat totuși fără reacție autoritățile câtă vreme „Sistemul e tare”.

Este scenariul pamfletului cu care Cristian Tudor Popescu a început emisiunea „Piața Victoriei”, la Europa FM, după autovictimizarea publică repetată a liderului PSD, Liviu Dragnea, și, mai recent, a fostului ministru al Apelor, Doina Pană.

Ambele bazate pe ipoteze similare, ambele frizând absurdul.

„Nu am spus lucrul ăsta lungă vreme pentru că eu sunt discret, așa, nu vreau să se știe lucruri de felul ăsta. Eu am fost iradiat. Nu aici, în acest sediu, în sediul celălalt al Europa FM, când făceam «Avocatul diavolului».

Am avut o sursă radioactivă – nu râdeți! – am avut o sursă radioactivă pusă în scaun. (…) Întrebarea este cum de mai trăiesc.

A fost sursa aceea pusă în scaun și numai Dumnezeu m-a apărat.

Eu n-am nicio treabă cu Dumnezeu, cum bine știți, dar am un prieten care crede în Dumnezeu și care s-a rugat pentru mine. Mi-a dat și o cruciuliță de la Muntele Athos.

Am purtat-o și m-a ajutat. Știți cum? Radiațiile din sursa aia din scaun au fost absorbite de proteza ceramică pe care o am eu în șoldul stâng. Așa am scăpat – cu ajutorul lui Dumnezeu”, a anunțat, pe un ton foarte serios, gazetarul.

Cristian Tudor Popescu a dus povestea iradierii și mai departe: „Eu am sesizat atunci SRI-ul, s-au făcut măsurători. S-a deschis un dosar și nu înțeleg de ce nu se finalizează, de ce nu se face cunoscut că acolo eu am fost iradiat. Și vă spun că sunt lucruri mult mai grave, o să vedeți ce se află după alegerile astea”.

O asemănare deloc întâmplătoare cu scenariile amenințării permanente create în ultimele luni de liderii PSD.

„Eu n-am avut sârmă în maț, n-am avut mercur în creier, cum a avut doamna Pană – și dânsa la fel de discretă ca și mine, n-a comunicat lucrul ăsta până când nu s-a dus la domnul Dragnea și i-a spus.

Domnul Dragnea, de asemenea, după asasinii de la Athenee Panace care continuă să leviteze deasupra României și așteaptă să aterizeze, mai sunt și alții. Domnul Dragnea așa ne spune, că are un dosar la DIICOT.

Dar domnul Dragnea a spus «Sistemul e tare!». De-aia nu se finalizează dosarul. De-aia nu se finalizează nici dosarul meu cu iradierea”, a explicat ironic Cristian Tudor Popescu.

Concluzia? „Ar trebui să candidez. Dacă am fost iradiat și am scăpat, vă dați seama, ar trebui să candidez”, a mai spus scriitorul.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Post Views: 245