DISTRIBUIȚI

226 de persoane care nu au respectat autoizolarea au ajuns în centrele de carantină, după intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare care prevede acest lucru. Alte 4 persoane au părăsit carantina iar autorităţile le-au plasat din nou în centrele instituţionalizate.

226 de persoane au fost depistate de poliţiştii români că nu au respectat regulile izolării la domiciliu şi au fost plasaţi în centrele de carantină, după ce a intrat în vigoare Ordonanţa Militară a Ministerului de Interne. În acelaşi timp, 4 persoane care au fugit din carantină au fost plasaţi din nou în centrele specializate pentru o perioadă de 14 zile.

La nivel naţional, au fost deschise 154 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor iar alte 903 persoane au primit amenzi că nu au respectat regulile izolării la domiciliu sau carantinei.

Ordonanţa Militară nr. 2 prevede noi reguli pentru cei care nu respectă măsurile izolării. Astfel, cei care sunt găsiţi pe stradă deşi trebuia să rămână în izolare la domiciliu vor fi plasaţi în centrele de carantină iar cei care părăsesc centrele speciale de carantină se vor întoarce pentru o perioadă de 14 zile. De asemenea, ieşitul din casă după ora 22.00 este permis doar când deplasările au legătură cu locul de muncă sau pentru urgenţe, iar persoanele trebuie să prezinte legitimaţia de serviciu, adeverinţa de la angajator dar şi declaraţia pe proprie răspundere.