Site icon ApropoChat | Intra Pe noul chat Apropo

Pauzele de toaletă excesiv de lungi, subiect de controverse în tenisul mondial

ATP plănuiește să impună reguli mai stricte, după ce, la US Open, Stefanos Tsitsipas a fost acuzat de Andy Murray că a făcut o pauză prea lungă la toaletă, într-un moment critic al meciului din primul tur, a declarat pentru Reuters o sursă din cadrul organismului de conducere al tenisului masculin.

Grecul care a câștigat meciul, numărul trei mondial, a negat acuzația și a declarat că nu a încălcat nicio regulă, deoarece nu există limite de timp pentru pauzele la toaletă.

În meciul următor, Tsitsipas a plecat la vestiare mai mult de șapte minute după ce a pierdut setul al treilea, iar la întoarcere a fost huiduit de publicul de pe Arthur Ashe Stadium.

Murray a fost furios pe Tsitsipas după ce pauza grecului a durat aproape opt minute, britanicul spunând că întreruperea a avut un impact asupra rezultatului meciului.

“Va exista o modificare a regulilor pentru pauzele pentru baie și pentru pauzele medicale pe teren“, a declarat o sursă ATP pentru Reuters.

Sper că înainte de începerea sezonului următor, în ianuarie, vom avea o regulă mai strictă în ceea ce privește pauzele pentru toaletă și timeout-urile medicale“.

Fosta campioană de la US Open, Sloane Stephens, care face parte din consiliul jucătoarelor WTA, a declarat că jucătoarele care au luat pauze prelungite la toaletă se fac vinovate de obstrucționarea jocului și a cerut organismelor de conducere să schimbe regulile.

Foto/ Pixabay