DISTRIBUIȚI

Guvernul a confirmat că va modifica miercuri, prin ordonanță, legislaţia privind referendumul.

Textul propus de Autoritatea Electorală Permanentă ridică pragul de validare a consultării populare și – în cea mai recentă variantă – nu mai include prevederea care i-ar interzice președintelui să se implice în campanie.

Klaus Iohannis, care a convocat un referendum pe tema justiției la data alegerilor europarlamentare, a spus că ar fi bine ca Guvernul „să se abțină” să schimbe regulile în cursul jocului.

Eu sunt un adversar declarat al modificărilor legislative în prag de alegeri.

De regulă, pesediştii fac aceste lucruri tocmai pentru a crea pentru ei un oarecare avantaj sau pentru a crea pentru adversarii lor un dezavantaj.

Sper să se abţină Guvernul de la orice modificare legislativă care nu este pur tehnică şi necesară pentru bunul mers al alegerilor”, a declarat Iohannis.

Potrivit modificărilor plănuite de Executiv, 5,600,000 de mii de alegători ar trebui să se prezinte la urne pentru ca referendumul să fie validat, cu 200,000 mai mulți decît prevede actuala legislație.

Premierul Viorica Dăncilă a spus că pentru domnia-sa “este foarte important să ne ocupăm de buna organizare a alegerilor europarlamentare și a referendumului.

Ieri a fost ședința pregătitoare și vom vedea care este forma finală.

Eu nu pot să impun, trebuie să discutăm cu secretearul general (al Guvernului, n.red.), cu cei care au avizat acest act normativ “.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
recorder.ro, a spus la Europa FM, în cadrul emisiunii Piața Victoriei, că ordonanța pregătită de Executiv e un demers riscant pentru actuala majoritate parlamentară.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Post Views: 249