DISTRIBUIȚI

Liderul Partidului Național Liberal declară că poartă negocieri cu partenerii din opoziţie pentru a sprijini moţiunea de cenzură.

Potrivit lui Ludovic Orban, numărul parlamentarilor care se declară în opozţie a ajuns la 241.

„Depunem moţiunea de cenzură. Săptămâna viitoare, avem noi runde de discuţii cu posibili parteneri. Deja textul moţiunii este discutat cu partenerii din opoziţie, din UDMR. Forma a fost trimisă către ALDE şi Pro România. În condiţiile în care săptămâna viitoare vin la discuţii, şansele moţiunii sunt foarte mari. Vom depune moţiunea când vom avea 233 de semnături. Opoziţia are o singură armă la dispoziţie şi trebuie folosită atunci când are cele mai mari şanse să cadă Guvernul”, a spus președintele liberal la Digi 24.

Ludovic Orban susține că premierul Viorica Dăncilă trebuie să ceară arlamentului un vot de încredere pentru echipa sa executivă, întrucât configuraţia politică a cabinetului a fost schimbată după retragerea ALDE de la guvernare.

„Fug Viorica Dăncilă şi PSD de remaniere precum dracul de tămâie. Ştiu că nu mai au majoritate! PSD şi premierul încearcă să atragă parlamentari din zona opoziţiei oferindu-le posturi vacante”, consideră șeful liberalilor.

„Cine nu votează moţiunea de cenzură este de partea guvernului!”, a susținut Ludovic Orban.