DISTRIBUIȚI

Premierul Ludovic Orban a declarat că începând cu 1 ianuarie, Guvernul va demara proceduri pentru realizarea unui audit al structurilor guvernamentale, ministere, autorități, agenții, pentru a reduce numărul acestora, prin comasare sau desființare, informează Mediafax. Auditul ar putea dura câteva luni.

„Protecţia consumatorilor iniţial a fost concepută să fie realizată prin intermediul unor organizaţii nonguvernamentale, până la urmă s-a făcut o instituţie de stat, care şi-a mai adăugat nişte competenţe în materie de control, că altceva mare lucru nu prea face. După 1 ianuarie noi vom face un audit al structurilor guvernamentale, ministere, autorităţi, agenţii, şmd pentru că vrem să operăm o amplă restructurare, se sperie lumea când zicem de restrucuturare. (…) o reducere a numărului de entităţi, de comasare sau chiar de desfiinţare, unele dintre activităţi să le derulezi în parteneriat cu entităţi ale societăţii civile pentru că sunt multe activităţi care pot fi delegate în cazul unui parteneriat public-privat sau al unui contract de delegare”, a afirmat premierul Ludovic Orban, în dezbaterea organizată de Confederația patronală Concordia „Dialog pentru dezvoltare”.

Premierul a spus că auditul va dura câteva luni, însă intenția este „ca la capătul acestui audit să venim cu toate actele normative pentru a reface aceste entităţi şi să creăm entităţi mult mai clare. Sunt mulți care cred că or să rezolve problemele prin înființarea de instituții publice”.

Premierul, Ludovic Orban, a participat, marți seară, la dezbaterea organizată de Confederația patronală Concordia „Dialog pentru dezvoltare”. La dezbatere a fost prezent și minsitrul Finanțelor, Florn Cîțu.