Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a explicat alegerea lui Florin Cîţu pentru a-l succeda funcţia de premier prin faptul că acesta reprezintă o „garanţie” a faptului că politicile începute de fostul Executiv vor continua, atât în ceea ce priveşte relansarea economiei, cât şi a politicilor „prudente în materie de echilibru bugetar”.

„Florin Cîţu are o activitate în care s-a profilat ca liberal, chiar dacă nu era membru al partidului, mai veche. Florin Cîţu prezintă garanţii de încredere în faţa partenerilor europeni deoarece a fost implicat în toate discuţiile şi în toate negocierile, în faţa finanţatorilor internaţionali, în faţa sistemului financiar bancar, în faţa mediului de afaceri. Să nu uităm că Florin Cîţu împreună cu mine suntem cei care am reuşit să salvăm ratingul de ţară în nişte condiţii extrem de dificile, făcând nişte sacrificii care ne-au condus inclusiv la pierderea de voturi”, a declarat liderul liberal, luni seară, la B1 Tv.

Potrivit lui Ludovic Orban, premierul participă la toate reuniunile PNL, iar în partid se discută inclusiv priorităţile guvernamentale.

„Premierul (…) trebuie să respecte programul de guvernare. Evident că sunt decizii de natură politică pe care le ia partidul (…) dar aici domnul Cîţu participă, îşi poate spune un punct de vedere, îşi poate pune amprenta”, a comentat predecesorul său.