Opt centre de vaccinare cu 23 de puncte sunt organizate în prima fază în Capitală.

Prefectura anunță că vaccinarea începe în 18 ianuarie, dar înscrierile se fac din 15.

Pentru perioada următoare, autoritățile au stabilit alte 29 centre de vaccinare.

În primă fază, vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții de peste 65 de ani, adulții care suferă de boli cronice și persoanele care desfășoară activități esențiale.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii București, Mariana Stancu Țipișcă:

Procesul va debuta la data de 18 ianuarie, iar  în urma unei analize efectuate cu DSP București, în primă fază s-a decis organizarea a opt centre cu 23 de puncte de vaccinare. (…)


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Detalii despre etapa a II-a de vaccinare

Programarea se poate face prin:

– intermediul platformei programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login

– call center, la numărul 021.9462;

– structurile de asistență socială de la nivelul primăriilor de sector.

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea împotriva COVID utilizând oricare dintre următoarele modalități:

– prin intermediul medicilor de familie;

– individual, prin intermediul platformei (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login);

– prin contul unui aparținător, prin intermediul platformei online (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);

– prin call center 021.9462;

– prin structurile de asistență socială de la nivelul primăriilor de sector.

Persoanele care desfășoară activități esențiale vor fi programate în baza propunerilor făcute de angajator. Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.

Centrele de vaccinare sunt deschise la spitalele Colțea, Universitar, Floreasca, Prof.Dr Matei Balș, Institutul Marius Nasta, Spitalul Obregia  și Institutul Național de Expertiză Medicală și Recuperarea Capacității de Muncă.

În categoria persoanelor cunoscute cu boli cronice se încadrează oricare persoană, indiferent de vârstă, care suferă de una dintre următoarele afecțiuni:

Diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA).