DISTRIBUIȚI

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmesmans, a cerut, luni seară, continuarea eforturilor anticorupţie în România şi a lăudat activitatea Laurei Codruţa Kovesi, fost procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi candidat pentru postul de procuror-şef european.

Ritmul acţiunilor anticorupţie din România nu trebuie redus. Nu trebuie să existe amnistie pentru politicienii corupţi care au fost condamnaţi. Eu am fost destul de direct cu românii în această privință şi voi continua să fiu “, a declarat Frans Timmermans, într-un interviu la postul de televiziune Euronews.

Şi cred că, în lupta anticorupţie, din experienţa mea, domnişoara Kovesi a făcut o treabă excelentă de-a lungul anilor, deci este un procuror foarte bun. Singurul lucru pe care îl pot mărturisi este că am văzut-o lucrând şi cred că este un procuror excelent, a făcut o treabă foarte curajoasă în România“, a subliniat Frans Timmermans.

Laura Codruţa Kovesi se numără printre candidaţii favoriţi pentru postul de procuror-şef european.

În acest context, ea urmează să fie audiată, pe 26 februarie, în Comisia pentru Libertăţi civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE) a Parlamentului European.