După reacțiile PSD la declarațiile lui Klaus Iohannis de azi, PRO România se lansează într-un atac dur la adresa președintelui și a Guvernului Orban.

”Singura preocupare a președintelui României este să facă jocuri de imagine prin care să-i salveze pielea lui Orban, atât. De câteva luni ne vorbește despre faptul că vina o purtăm noi, poporul. Cât despre guvernul lui, uită complet să ne spună despre cum a pregătit acesta măsurile de prevenție, despre cum gestionează situația actuală. Nu de alta, dar o evaluare la rece ar însemna ca președintele să-și lase repetent propriul Executiv la management de criză.

Nici vorbă de președinte mediator, care să eficientizeze colaborarea dintre Legislativ și Guvern, nici vorbă de eforturi pentru recâștigarea încrederii cetățenilor, nici vorbă de recredibi-lizarea autorităților. Pentru că atât lui, cât și întregii găști de liberali, nu le pasă decât de preluarea întregii puteri, iar asta o pot face doar printr-o rocadă cu PSD în administrația publică locală.

E nevoie să moară oameni ca să rămână Orban prim-ministru? Cine își asumă acest haos managerial? Cine are autoritatea să stabilească reguli pe care să le și respectați? Ministrul Sănătății n-a fost în stare nici până astăzi să finalizeze o licitație pentru achiziția de măști. Ce facem cu cetățenii care nu-și permit să le cumpere?”, transmite Nicolae Bănicioiu, prim-vicepreședinte PRO România.