DISTRIBUIȚI

Colegiile Fraţii Buzeşti din Craiova, Sf Sava din bucureşti şi Mircea cel Bătrân din Constanţa sunt liceele la care s-a intrat cu cele mai mari medii, în acest an.

Rezultatele repartizării în licee au fost publicate în această dimineaţă pe site-ul Ministerul Educaţiei.

Liceul la care s-a intrat cu cea mai mare medie este Fraţii Buzeşti, din Craiova. E vorba de 9, 91, notă obţinută la Ştiinţele naturii.

De fapt, într-un top 50 cu cele mai mari medii colegiul din Craiova figurează cu 5 note peste 9,60 – cele mai multe.

Anul trecut, pe primul loc s-a situat Colegiul Sf.Sava din Bucureşti, care a picat pe locul 2, urmat de Colegiul Mircea cel Bătrân din Constanţa.

Medii foarte bune – peste 9,50 – au obţinut şi licee din Cluj, Iaşi sau Piteşti, Galaţi şi Râmnicu- Vâlcea.

Au fost repartizați 124.308 elevi în învățământul liceal de stat, dintre care, cei mai mulţi la liceele cu profil teoretic – – 67.803 .

Aproape 5.000 de elevi nu au fost repartizaţi, pentru că nu au completat suficiente opţiuni. Ei vor intra în a doua etapă a repartizării, care are loc între 31 iulie – 1 august 2019.

Repartizarea este computerizată, dar s-a ținut seama de note și de opțiunile pe care elevii, împreună cu părinții, le-au completat pe fișa de înscriere.

La nivelul întregii ţări au fost 188 de candidați cu media de admitere 10.00 iar procentul de promovare a examenului de la sfârşitul clasei a 8 –a a fost de 73,12%.