DISTRIBUIȚI

Șeful interimar al Ministerului de Interne Mihai Fifor, a anunțat că va începe o analiză în fiecare inspectorat județean de poliție, astfel încât cazul de la Caracal să nu se mai repete.

„Încă de la prima oră a dimineții, m-am întâlnit cu colegii din structurile de comandă ale Ministerului de Interne pentru că îmi doresc să intrăm într-un amplu proces de analiză pe structurile MAI și nu mă refer doar la cele centrale, ci pe o analiză în fiecare județ, în fiecare inspectorat al Poliției. Un lucru este cert: situații cum a fost cea de la Caracal nu trebuie să se mai repete. Împreună cu colegii vom avea un plan de măsuri extrem de abrupt, care să poată spă ducă în primul rând la prevenirea unor astfel de tragedii și, pe de altă parte, să putem să începem o reașezare în profunzime a acestui minister”, a declarat Mihai Fifor.

Ministrul interimar al Internelor a anunțat că va avea o videoconferință cu șefii tuturor inspectoratelor județene de poliție și prefecții.

„Pentru mine, toleranța este zero în ceea ce privește modul în care înțeleg să-și facă datoria colegii noștri, nimeni nu va fi iertat în momentul în care nu-și îndeplinește îndatoririle de serviciu așa cum trebuie și cum ar fi trebuit să o facă, iar cei care sunt vinovați în cazul de la Caracal fără niciun fel de rezervă vor plăti, indiferent cine sunt aceste persoane. Nu vom avea niciun fel de ezitare în a pune legea în aplicare, indiferent de județ, indiferent de inspectorat, indiferent de colegul care greșește. Facem o analiză cât se poate de pertinentă pe fiecare compartiment în parte al ministerului, pe fiecare inspectorat în parte, am solicitat să am până la sfârșitul săptămânii imaginea pe managementul fiecărui inspectorat de poliție în parte. Am solicitat o prioritizare în funcție de problematicile care sunt în fiecare județ, astfel încât să putem să intervenim în modul cel mai serios acolo unde se impune. Nu vreau să sperii pe nimeni, nu vreau să induc ideea că se fac tăieri de capete sau cum am mai zuit, dar cei de la MAI trebuie să își facă datoria așa cum prevede legea, iar cei care nu înțeleg să facă asta trebuie să plece acasă. Cetățenii trebuie să aibă încredere în Poliție, să se simtă în siguranță”, a completat Mihai Fifor.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2019/07/31iul-11-Fifor-reforma-profunda.mp3

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Post Views: 130