Trafic îngreunat la metrou în următoarea perioadă. Metrorex anunță că timpii de așteptare ar putea ajunge chiar și la 10 minute în timpul orelor de vârf. Motivul? Compania resposabilă de mentenanța garniturilor nu și-ar fi făcut treaba, acuză Metrorex.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă în prezent la orele de vârf garniturile de metrou circulă pe anumite magistrale la interval de 2-3 minute, Metrorex anunță că în perioada următoare, timpii de așteptare ar putea ajunge și la zece minute.

Acest lucru se întâmplă în contextul în care metroul este oricum aglomerat între 07:00 și 10:00 dimineața, dar și după amiază între orele 16:00 și 19:00.

Metrorex susține că deși este cu plățile la zi către Alstom, firma nu ar fi asigurat mentenanța garniturilor de metrou conform graficelor de circulație asumate.

Compania care operează metroul bucureștean spune de asemenea că pentru situația creată va aplica operatorului de servicii de mentenanță sancțiuni legale și contractuale.

Metrourile vor reveni la graficul normal progresiv, pe măsură ce mentenanța este efectuată, precizează Metrorex.

O situație similară, cu timp de așteptare și de 15 minute, s-a petrecut și vara trecută.

Atunci, Metrorex avea o datorie de peste 140 de milioane de lei către Alstom, motiv pentru care operatorul asigura mentenanța doar în proporție de 50%.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Directorul CNAIR: Taxa de pod de la Fetești ar putea fi suspendată pe perioada verii | AUDIO