DISTRIBUIȚI

Medicii de familie fac apel la spitale, clinici și doctori specialiști să nu le mai ceară pacienților bilet de trimitere de la medicul de familie pentru consultații sau internări.

Până pe 30 septembrie, medicii din ambulatoriu îi pot vedea pe pacienți și fără bilet de trimitere, a spus la Europa FM, Gheorghe Alexandrescu, președintele Patronatului Medicilor de Familie din București și Ilfov.

El amintește că din cauza pandemiei de coronavirus, guvernul a luat mai multe măsuri pentru ca pacienții să nu mai fie puși pe drumuri.

Este un exces de solicitări în ultima vreme, care necesită din păcate prezența pacientului în cabinet, cu contact absolut inutil în perioada asta, când nu reușim să stabilizăm numărul de noi pozitivări. S-au prelungit termenele de valabilitate ale biletelor. Nu trebuie neapărat ca pacientul să se prezintă la fiecare 3 luni să-și ia bilet.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pacienții sunt sfătuiți să ia legătura telefonic cu medicul de familie, pentru orice fel de problemă. Încă sunt permise consultațiile la distanță, iar rețetele se pot elibera și online, mai spune medicul Gheorghe Alexandrescu.

S-a prelungit până la 30 septembrie consultația la distanță. Dacă pacientul este echilibrat, nu sunt probleme, are tensiometru, dacă totul este ok, eliberăm prin internet rețeta. Evităm contactul inutil.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Patronatulului Medicilor de Familie din București și Ilfov mai spune că inclusiv biletele de trimitere se pot elibera online,  problema este că unele clinici nu accepta astfel de trimiteri.