Site icon ApropoChat | Intra Pe noul chat Apropo

Masca devine obligatorie în toate spațiile publice din județul Sibiu

Masca devine obligatorie în toate spațiile publice din județul Sibiu. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis că măsura se va aplica începând de marți în toate localitățile.

În Sibiu, rata de infectare a ajuns la 4 persoane infectate la mia de locuitori.

„În conformitate cu prevederile art. 3, alin. (2) din Anexa 2 la H.G. 856/2020, pentru o perioada de 14 zile, începând cu data de 03.11.2020, ora 00:00 până la data de 16.11.2020, ora 24:00, se va institui obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în toate spaţiile publice deschise, pe întreg teritoriul judeţului Sibiu”, scrie în decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În orașul Sibiu sunt 6.03 persoane infectate la o mie de locuitori, după ce 1.033 de oameni s-au infectat în ultimele 14 zile.

Autorităţile vor folosi sistemul de alarmare publică pentru a transmite mesajul de două ori pe zi populaţiei, anunță Primăria Sibiu.

„Mesajul audio indică măsurile obligatorii pentru protecția cetățenilor în contextul pandemiei de coronavirus: purtarea măștii în spații publice închise și deschise, asigurarea distanțării, evitarea locurilor aglomerate, precum și spălarea și dezinfecția mâinilor.”