DISTRIBUIȚI

România Durabilă și EM360 vă invita să urmăriți webinarul “Marea Neagră în Noua Economie” ce va avea loc joi, 25 iunie 2020, în intervalul orar 11.00 – 13.30 și va fi transmis live pe pagina de Facebook EM360 – https://www.facebook.com/EM360Studio/.

Valorificarea superioară a resurselor naturale ale României este o șansă reală pentru relansarea și dezvoltarea pe termen lung a economiei naționale. Adoptarea unui cadru legislativ stabil și predictibil, favorabil investițiilor la Marea Neagră este mai mult decât necesar în acest moment, iar contextul european creat de Green Deal susține oportunitatea exploatării resurselor offshore.

Investițiile în producția de gaze naturale vor avea un puternic impact atât asupra sectorului energetic cât și asupra economiei naționale în ansamblul ei, prin locurile de muncă susținute, prin contribuțiile la bugetul de stat și prin crearea de oportunități de afaceri pentru industrii și servicii complementare.

Tematica evenimentului abordează subiecte precum piața petrolului și gazelor naturale – presiuni pe preț, presiuni globale și autohtone, predictibilitatea cadrului de reglementare și impactul constrângerilor și barierelor legislative, prioritățile strategice pentru lansarea proiectelor de la Marea Neagră; reglementarea strategică în favoarea proiectelor de investiții.