Emanuel (Mani) Gyenes se află pe locul 3 la Original Malle Moto, a Raliului Dakar 2021, clasă pe care pilotul român a câștigat-o în 2020. În acest moment, cea de a 43-a ediție a Raliul Dakar, și a doua care se desfășoară în Arabia Saudită, a ajuns la jumătate.

Etapa a 5-a, desfășurată între Riyadh și Al Qaisumah, a fost una foarte grea, cu 456 km de probă specială cu navigație dificilă, secțiuni cu dune mici, dune sparte, dune cu nisip ud, văi nisipoase, platouri rapide, piatră, terminându-se cu o secțiune de dune foarte obositoare, din pricina micilor văi formate între ele.

În etapa a 6-a (între Al Qaisumah și Ha’il), organizatorii au decis să scurteze cu 100 de kilometri lungimea probei speciale.

„Traseul specialei din ziua a 6-a a fost unul foarte solicitant fizic, 90% nisip. Nu am avut un ritm bun în dune, dar așa a fost și anul trecut, am pierdut foarte mult timp în această zonă. În nisip condiția fizică contează foarte mult, și se simte că în ultimele șapte luni nu prea am mers cu motocicleta”, spune Mani Gyenes.