Miercurea viitoare încep lucrările de reparații la podul peste Dunăre care face legătura între Giurgiu și Ruse. Lucrările au loc pe partea bulgară și vor dura aproape 4 luni și jumătate pentru fiecare sens. Se va circula alternativ, pe banda pe care nu se fac lucrări.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Agenţia de Infrastructură Rutieră din Bulgaria a transmis autorităților române că din 10 iulie încep reparațiile la podul Giurgiu-Ruse.

Lucrările au loc în timpul zilei și vor fi organizate în așa fel încât să permită circulația vehiculelor în două sensuri eșalonate pe banda pe care nu se lucrează.

Pentru început, va fi reparat suportul podului în partea bulgară: o porțiune de aproape 400 de metri va fi închisă pentru lucrări. Circulaţia pe banda de intrare în Bulgaria va fi restricţionată şi apoi banda de ieşire pe direcţia România.

Timpul estimat pentru finalizarea lucrărilor este de aproape 4 luni şi jumătate pentru fiecare dintre benzi. Vor fi montate semafoare.

De la punerea sa în funcţiune acum 70 de ani, în 1954, la podul de la Giurgiu-Ruse nu au mai fost făcute reparaţii majore.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cristian Pistol, despre rutele alternative pentru transportatori. Sorin Grindeanu: „Să știți că nimeni nu a venit cu altă soluție decât aceasta”. LISTA RUTELOR ALTERNATIVE | AUDIO