Prefectura Constanța a anunțat joi că localitatea Fântânele, unde rata incidenței cumulate a cazurilor de Covid a ajuns la 8,41 la mia de locuitori, intră în carantină.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanța, Departamentul pentru Situații de Urgență a emis ordinul care prevede carantinarea localității Fântânele, pentru următoarele 14 zile.

Măsura a fost luată după ce rata de incidență cumulată a cazurilor de Covid a ajuns la 8.41/1.000 de locuitori. Mai precis, susțin reprezentanții Prefecturii, din populația totală de 1.664 de locuitori, până în acest moment au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, 14 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

„Este un pas absolut necesar pe care a trebuit să-l facem, pentru binele acelei comunități. Nu este o măsură populară, dar este calea cea mai sigură către o revenire în Fântânele. Am încredere că oamenii din Fântânele vor înțelege că această carantinare este spre binele lor, iar autoritățile se vor asigura că toate normele sunt respectate”, a declarat Silviu-Iulian Coșa, prefectul județului Constanța.

Conform Ordinului DSU, carantinarea localității a intrat în vigoare la ora 14.00 și presupune, printre altele, limitarea la maximum a deplasării persoanelor, stabilirea unor rute ocolitoare, purtarea măștii de protecție în spațiile publice închise și deschise, interzicerea evenimentelor private și a activității restaurantelor și cafenelelor, inclusiv a teraselor, în interiorul și exteriorul clădirilor; a sălilor de noroc, a cinematografelor și ale instituțiilor organizatoare de spectacole și/sau concerte.

De asemenea, slujbele religioase se vor putea ține doar în exteriorul clădirilor, cu prezența a maximum 20 de persoane.

Corespondenta Europa FM la Constanţa, Ghiulfer Predescu:


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Şi autoritățile din Cluj propun intrarea în carantină a localităților Sic și Săvădisla, o decizie în acest sens urmând să fie luată joi seara, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat că orașul Câmpia Turzii și comuna Feleacu vor trece în scenariul roșu, ceea ce înseamnă că masca va deveni obligatorie în spațiile închise și deschise și că activitățile didactice vor fi suspendate, în regim față în față, pentru două săptămâni.