DISTRIBUIȚI

Instanța supremă l-a audiat pe liderul PSD, Liviu Dragnea, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman.

În primă instanță, el a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, cu executare.

În fața instanței, liderul PSD s-a declarat din nou nevinovat și a contestat motivarea condamnării din prima instanță, care spune că ar fi coordonat DGASPC Teleorman.

Mențin declarația dată anterior, precum și cea de la confruntare.

Așa cum am spus și la fond, sunt total nevinovat. Nu am avut cunoștință că doamna Botorogeanu (Adriana Botorogeanu, n.red.) și Stoica (Anisia Stoica, n.red.) nu ar fi mers la serviciu.

Nimeni nu mi-a spus că aceste două salariate nu se prezintă la locul de muncă.

Nu am cerut nimănui, nu am făcut presiuni asupra nimănui pentru a le menține pe cele două în funcție.

Nu sunt de acord cu afirmațiile din motivarea de la fond că aș fi minimalizat niște atribuții.

Nu am coordonat sau controlat DGASPC Teleorman, care nu se afla în subordinea mea ci a Consiliului Județean, potrivit legii. Atribuțiile de coordonare directă le aveau colegiul director și secretarul județului”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că nu a cerut nimănui ca cele două femei să fie acceptate la DGASPC Teleorman și să nu frecventeze locul de muncă, pentru a lucra, în schimb, la PSD.

„Nu este adevărat că în anul 2008, Alesu Floarea ar fi venit să discute cu mine despre situația celor două inculpate, Stoica și Botorogeanu. Nici în anul 2009.

Nu am avut discuții cu Alesu Floarea despre modificarea organigramei”, a mai declarat liderul PSD.

Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana și Popa Rodica Aida.

Între timp, unul dintre judecători, Luciana Mera, a solicitat pensionarea, iar cererea i-a fost aprobată de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman (DGASPC) Teleorman a fost amînat de mai multe ori, în urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de 5 judecători de la instanța supremă.