Peste 250 de turişti au făcut toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la restaurantele de la malul Mării Negre.

Asta doar în 2 săptămâni.

În plus, în majoritatea staţiunilor, zeci de restaurante, pizzerii sau fast-food-uri au fost amendate pentru diferite nereguli.

Comandamentul Sezon-Estival – format din echipe de Inspectori sanitar veterinari – a găsit alimente ţinute în mizerie sau marfă expirată.

Multe dintre restaurante sau terase funcţionau fără aprobare sanitar-veterinară.

Inspectorii spun că au confiscat unele mărfuri, inclusiv 5 kg de carne de porc și 10 kg de produse de patiserie – şi au dat amenzi de peste 250.000 de lei.

Însă, mare parte din produsele vândute în aceste locuri a fost cumpărată de turiști.

Aşa se face că peste 250 de persoane s-au prezentat, în ultimele două săptămâni, la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, după ce au consumat alimente alterate.

Diagnosticul a fost: toxiinfecţie alimentară.