În exclusivitate la Europa FM, în emisiunea România în Direct, Laura Codruța Kovesi a reacționat la votul pozitiv primit în urmă cu aproximativ o oră.

”Este adevărat că au fost și sunt câteva probleme când vorbim despre Justiție, dar să nu uităm și că s-au făcut și lucruri bune”, a ținut să sublinieze  Laura Codruța Kovesi.

”Cred că acest vot este de fapt o recunoaștere a activității întregului sistem de justiție din România. Sper ca această procedură să se finalizeze cât mai repede și să avem o decizie finală în curând”, a declarat, în direct la Europa FM, Laura Codruța Kovesi.

Consiliul Uniunii Europene a votat joi pentru numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef european, potrivit surselor Europa FM. Au fost 17 voturi pentru, din 22.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ce este Parchetul European

Parchetul European, care se așteaptă să fie operațional în 2020, va fi un birou independent însărcinat cu investigarea, urmărirea și aducerea în fața justiției a infracțiunilor împotriva bugetului UE, cum ar fi frauda, corupția sau frauda transfrontalieră cu TVA de peste 10 milioane de euro.

Lista infracțiunilor va putea fi extinsă în viitor pentru a include, de exemplu, activități teroriste.

Până în acest moment, 22 de state membre s-au alăturat Parchetului European. Cele cinci state care nu participă încă (Suedia, Ungaria, Polonia, Irlanda și Danemarca) se vor putea alătura în orice moment.

Parchetul European va avea sediul central în Luxemburg si va fi compus dintr-un procuror-șef și un colegiu de procurori din toate țările participante. Aceștia vor coordona investigațiile curente desfășurate de către procurorii delegați în fiecare stat participant.