UPDATE: 13.00 Laura Codruța Kovesi, fost procuror șef DNA, a ajuns, joi, la sediul Secției de anchetă pentru a fi audiată în dosarul privind extrădarea lui Popa. În fața instituției se află atât susținători ai fostului procuror-șef DNA, cât și contestatari ai acesteia.

12.30: La această oră, este așteptată să înceapă audierea fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, la Secţia specială de anchetare a magistraţilor.

Câteva zeci de persoane s-au adunat în fața Secției, unde doamna Kovesi urmează să fie anchetată în calitate de suspect în dosarul penal deschis pe numele său în urma unui denunţ făcut de Sebastian Ghiţă.

In fata Sectiei de investigare a magistratilor au venit mai multe persoane. O parte sunt membri ai gruparii Rezist și o susțin pe doamna Kovesi, în timp ce altii o sprijină pe Adina Florea, cea care o ancheteaza pe fosta șefă a DNA.

Audierea are loc chiar în ziua în care, la Bruxelles, se decid pașii de urmat în procedura de numire a viitorul procuror-sef al UE, post pentru care candidează Laura Codruța Kovesi.

Fosta șefă a DNA a declarat săptămâna trecută la Europa FM că este o coincidență în care nu crede.

În dosarul deschis ca urmare a denunțului făcut de fostul deputat Sebastian Ghiță, Luara Codruța Kovesi este acuzată de de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.