Iarna nu se lasă dusă de la munte. Pe Platoul Bucegilor stratul de zăpadă depășește un metru după ce noaptea treacută a nins viscolit.

Pe platoul Bucegilor stratul de zăpadă depășește un metru după ce noaptea treacută a nins viscolit.

Dacă în stațiunile de pe Valea Prahovei a plouat toată noaptea de luni spre marți, pe munte, la altitudini mai mari de 1400 de metri ploaia s-a transformat în ninsoare. La primele ore ale dimineții platoul Bucegilor era acoperit cu un nou strat de zăpadă – transmite corespondenta Europa FM, Diana Frâncu.

A nins viscolit, spun salvatorii montani care au rămas peste noapte la refugiul Salvamont, astfel că traseele montane rămân în continuare închise.

Condițiile meteo sunt în continuare nefavorabile pe munte, ninge în continuare, bate vântul iar vizibilitatea este redusă.

Imagini spectaculoase au fost postate pe contul de facebook de către salvamontiștii din Bușteni.

Răcirea bruscă a vremii a readus zăpada în Pasul Tihuţa, străbătut de DN 17, unde marţi dimineaţa a început să ningă slab.

Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Bistriţa, Alexandru Slavita, a declarat că ninsoarea a început în jurul orei 3,30, iar în zonă s-a intervenit, până la această oră, cu trei utilaje de deszăpezire şi aproximativ 20 de tone de material antiderapant.

Stratul de zăpadă depus nu este unul consistent, iar circulaţia pe DN 17, considerat principala cale de legătură dintre Transilvania şi Moldova, se desfăşoară în condiţii de carosabil umed.

Marţi ninge slab şi în Pasul Gutâi, între km 20 si km 32. De asemenea, ninge în Pasul Prislop, în Maramureş, între km 156 si km 180.

Pe Dealul Stefăniţei cad precipitatii sub formă de lapoviţă. In Pasul Prislop vizibilitatea este redusa de ceata, respectiv ninsoare viscolita sub 80 de metri, intre km 170 si km 180 – potrivit corespondentei Europa FM, Mica Şvab.

Peisaj de iarnă şi în județul Suceava, după ce a nins toată noaptea și s-a așternut un strat de zăpadă – transmite Sorin Saizu, corespondent Europa FM.

Județul Suceava se află sub avertizare meteorologică Cod Galben de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate și precipitații sub formă de ninsoare la munte.

Iarna s-a reinstalat şi la Bâlea, unde s-a aşternut un strat nou de zăpadă, de cca 25-30 cm.